dinsdag, juni 25, 2024

Storm Corrie zorgt voor flinke windstoten

Wie vanmorgen wakker werd en gisteren de weerberichten niet heeft gelezen merkte ook in Capelle aan den IJssel dat het flink hard waait. Oorzaak is storm Corrie die naar verwachting windstoten tot 100km/u met zich mee zal brengen.

Sinds afgelopen nacht 04.00 uur is de wind flink toegenomen. Bij de brandweer in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond komen inmiddels meerdere meldingen binnen. Ook in Capelle aan den IJssel heeft de brandweer op de Barckalaan weggewaaide bouwhekken moeten opruimen.

Hoogwater

Rijkswaterstaat heeft voor de tweede keer dit weekend de Algerakering gesloten. Deze kering sluit bij een verwachte waterhoogte van 200 cm. Het sluiten van de waterkering, een van de eerste Deltawerken na de waternoodsramp van 1953, gaat heel geleidelijk. Vandaag wordt rond 15.30 uur een waterstand van 235 cm verwacht.

Zwaarste windstoten in de ochtend

De verwachting is dat storm Corrie zijn hoogtepunt zal bereiken tussen 08.00 uur en 12.00 uur. Vooral in de tweede helft van de ochtend worden de windstoten steeds krachtiger. Na het middaguur zal de wind geleidelijk aan af gaan nemen. In Zuid-Holland geldt momenteel code geel. Het KNMI kan nog opschalen naar code oranje. Het KNMI en de ANWB adviseren om thuis te blijven tot de wind is gaan liggen.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen