dinsdag, juni 25, 2024

Gemeente Capelle wil asielzoekers opvangen in woningen

De gemeente Capelle aan den IJssel wil vluchtelingen gaan opvangen in woningen in plaats van op een boot. Waar in andere gemeenten plek is voor een asielboot, is dat in Capelle aan den IJssel geen optie.

Volgens de gemeente is de stroming in de Hollandsche IJssel te sterk en wordt de rivier druk bevaren. Vanwege de veiligheid van die mensen is dat in Capelle aan den IJssel, aldus een woordvoerder tegen het AD.

Waar de asielzoekers dan wel opgevangen moeten worden, is nog de vraag. De gemeente wil hiervoor eerst kijken naar de mogelijkheden, maar ook in gesprek gaan met bewoners. Het zou dus best zo kunnen zijn dat er woningen beschikbaar moeten worden gemaakt.

Wanneer het college hierover in gesprek gaat met de gemeenteraad is nog niet bekend.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen