dinsdag, juni 25, 2024

Capelse VVD stelt vragen aan college over opvang asielzoekers

De Capelse VVD wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe de gemeente omgaat met de opvang van asielzoekers nu blijkt dat er geen grondslag is in de Nederlandse wetgeving ten behoeve van de opvang van asielzoekers.

Eerdere reageerde burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam de bekentenis verbazingwekkend en zeer schadelijk te vinden voor de toekomstige verhoudingen tussen het rijk en de gemeente. De gemeente Albrandswaard laat weten de medewerking tijdelijk op te schorten.

De Capelse VVD wil weten of het college bekend is met de antwoorden die in de kamer zijn gesteld. Daarnaast willen ze weten of Capelle aan den IJssel alsnog vluchtelingen gaat opvangen, en waar dit gaat gebeuren. De gemeente Capelle aan den IJssel is de op vier na dichtstbevolkte gemeente van Nederland met al relatief veel grootstedelijke problematiek. Daarnaast voldoet de gemeente al aan haar taakstelling om statushouders te plaatsen.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen