zondag, juni 16, 2024

Drie raadsleden stappen van coalitiepartijen over naar Capels Bewoners Belang

- Advertisement -

Leefbaar Capelle raadsleden Kees de Jong en Carel Santman, en VVD raadslid Bas van Loef zijn per vandaag overgestapt naar de nieuwe partij van Martin van Gent: Capels Bewoners Belang. Dit heeft Carel Santman vandaag aan onze redactie laten weten.

In een verklaring wordt geschreven dat een verschil van inzicht en richting reden is voor de opstap: “Verschil van inzicht over de koers van beide partijen in het recente verleden en de richting die beide partijen blijkbaar opgaan in de toekomst heeft geleid tot deze grote stap.” Over welke onderwerpen het precies gaat, is vooralsnog niet bekend.

Verder wordt gegeven dat er gemengde gevoelens zijn bij het besluit, maar dat ze zich met Capels Bewoners Belang willen blijven inzetten voor het belang van de Capellenaren. Ze zeggen verder te willen werken aan het terugwinnen van het vertrouwen in de lokale politiek, wat volgens het drietal de laatste jaren steeds meer verloren is gegaan.

Coalitiepartijen verloren eerder al meerderheid

De raadsleden komen van de twee coalitiepartijen Leefbaar Capelle en VVD. De coalitie verloor eerder al hun meerderheid in de gemeenteraad toen Martin van Gent opstapte bij Leefbaar Capelle.

Verkiesbaar tijdens komende verkiezingen

Na het vertrek van Martin van Gent maakte de politicus in december bekend een nieuwe partij op te starten: Capels Bewoners Belang. De nieuwe partij zal 16 maart meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de drie nieuwe partijleden zullen zich daarbij verkiesbaar stellen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen