zaterdag, juni 15, 2024

Asbest-onderzoek Comenius Lyceum afgerond

Geen asbest in de rest van het gebouw aangetroffen

- Advertisement -

Het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van asbest in het Comenius Lyceum is afgerond. Er zijn geen sporen van asbest in de rest van het gebouw en de school kan maandag dus weer open.

Donderdagmorgen werd in een afgesloten technische ruimte tijdens werkzaamheden asbest aangetroffen. Volgens protocol werden medewerkers en leerlingen preventief naar huis gestuurd en werd een gespecialiseerd bedrijf benaderd om onderzoek te doen.

Veiligheid staat voorop

Het nader onderzoek heeft donderdagmiddag en vrijdagmorgen plaatsgevonden. Het wijst uit dat er geen sporen van asbest in de rest van het gebouw zijn aangetroffen. Volgens de deskundigen hebben leerlingen en medewerkers dus geen risico’s gelopen.

Voor de schoolleiding staat veiligheid van alle betrokkenen bij de school voorop, daarom werd tot de tijdelijke schoolsluiting van anderhalve dag besloten.

Asbest wordt verwijderd

De technische ruimte is nu verzegeld om te voorkomen dat iemand daar binnenstapt. Vrijdag 12 november wordt het asbest verwijderd door een professioneel bedrijf, conform de geldende richtlijnen en protocollen.

De schoolleiding heeft de leerlingen en ouders op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. De school is blij dat ze met ingang van maandag weer veilig onderwijs kan bieden aan de leerlingen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen