zondag, juni 16, 2024

Capels raadslid Albert van Bart (72) overleden aan corona

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel – Leefbaar Capelle-raadslid Albert van Bart is dinsdagnacht na een kort ziekbed in het IJsselland-ziekenhuis overleden. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. Van Bart werd 72 jaar en is overleden aan de gevolgen van corona.

Albert van Bart was sinds maart 2010 onafgebroken lid van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel namens Leefbaar Capelle. “Albert deed als echte Capellenaar ontzettend veel werk voor de fractie en de partij”, herdenkt wethouder Ans Hartnagel haar partijgenoot. “Onze steun en toeverlaat is niet meer. Voor ons was hij de ruggengraat van Leefbaar Capelle en gevoelens van onwerkelijkheid overheersen ons verdriet.”

Als fractiesecretaris en penningmeester van Leefbaar Capelle zorgde Albert van Bart voor de correcte aanlevering van stukken voor de gemeenteraadsvergaderingen, de verkiezingen en de fractiegelden. Ook maatschappelijk was Albert, als vrijwillig chauffeur van de buurtbus en betrokken bij huurdersverenigingen zeer begaan met Capelle. “We verliezen een bijzonder fijne partijgenoot en zijn intens verdrietig.”

Burgemeester Oskam: “We verliezen een trouw lid van de gemeenteraad”
Burgemeester Peter Oskam: “Het is heel verdrietig dat corona weer toeslaat in Capelle, nu bij een gemeenteraadslid. Met Albert van Bart verliezen we een trouw lid van de gemeenteraad die al sinds 2010 als volksvertegenwoordiger in de raad namens Leefbaar Capelle zat. Inhoudelijk was hij zeer betrokken bij verschillende veiligheidsdossiers en de commissie BVM. Namens het college en de gemeenteraad wens ik zijn kinderen, de familie en vrienden veel sterkte toe.”

Albert van Bart was weduwnaar en laat twee kinderen na.

De gemeenteraad staat op 19 april a.s. tijdens de raadsvergadering stil bij het overlijden van Albert van Bart. Donderdag 1 april is het tussen 13.00 en 14.30 uur mogelijk via een drive through op de gemeentewerf (Groenendijk, Capelle a/d IJssel) afscheid te nemen van Albert. De crematie vindt plaats in besloten kring.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen