vrijdag, oktober 18, 2024

Regenboogvlaggen, Comedy Café en wethouder als drag queen tijdens Coming Out Day

Vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day: een dag waarop mensen worden aangemoedigd open te zijn over hun seksuele geaardheid en de sociale acceptatie van de lhbtiqa+’gemeenschap. Ook in Zuidplas, Capelle en Krimpen aan den IJssel werd aandacht gegeven aan deze dag.

Coming Out Day is een thema-dag die sinds 2009 in het leven is geroepen door de Nederlandse politiek. Gemeenten worden gevraagd de regenboogvlag te hijsen om te laten zien dat iedereen welkom is. Ook worden er andere activiteiten georganiseerd om de acceptatie van de lhbtiqa+’gemeenschap te bevorderen.

Vrijdagochtend werd om half negen de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis van Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel. Om tien uur gebeurde dit ook in Krimpen aan den IJssel voor het raadhuis. Daar werden ook gratis kopjes koffie uitgedeeld door het Regenboognetwerk Krimpen. ’s Avonds is er een speciaal Coming Out Comedy Café in ontmoetingscentrum de Tuyter.

Wethouder in drag

In Capelle ging wethouder Marc Wilson (inclusie) nog een stapje verder en liet zich opmaken tot drag queen: “Ik vind het belangrijk om me in te leven in anderen. Daarom ben ik in een wereld gestapt die voor mij volledig onbekend is. Door deze transformatie te doen probeer ik me te verplaatsen in de drag community.”

Wilson geeft aan veel bewondering te hebben voor de drag community voor wie deze creatieve uiting een belangrijk deel uitmaakt van hun leven. “Regelmatig ondervindt deze groep agressie en intolerantie. Niet alleen uitschelden maar ook echt fysiek geweld wordt soms niet geschuwd.”

Deze actie is niet op zichzelf staand, zo laat de gemeente weten. Het is onderdeel van een campagne om inclusiviteit op de agenda te zetten. Marc Wilson licht toe: ”Wij richten ons op vier essentiële pijlers: educatie, bewustwording, veiligheid en ontmoeting. Met deze aanpak willen we een veilige en inclusieve omgeving creëren voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of identiteit.”

Bekijk hieronder de video van de gemeente over de transformatie van wethouder Wilson:

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen