woensdag, oktober 2, 2024

Nieuw fonds voor initiatieven die Krimpenaren samenbrengen

De gemeente van Krimpen aan den IJssel heeft op dinsdag 1 oktober een nieuw fonds gelanceerd: Krimpen ontmoet! Initiatieven die inwoners samenbrengt, kunnen financiële ondersteuning krijgen.

Met het nieuwe fonds kunnen Krimpenaren en Krimpense organisaties financiële ondersteuning krijgen voor ideeën die zorgen voor meer ontmoetingsplekken of ontmoetingsmomenten. Volgens de gemeente dragen inwoners zo zelf verder bij aan een sociale en toekomstbestendige gemeente.

Wethouder Kirsten Jaarsma was dinsdag samen met een promotieteam om het fonds te lanceren en onder de aandacht te brengen bij inwoners. “Ik ben blij dat dit nieuwe fonds er is. De gemeente biedt de Krimpenaren financieel de mogelijkheid om op nieuwe plekken en momenten elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld door het zelf organiseren van een sportevenement of het realiseren van een buurttuin. Ik roep daarom heel Krimpen op om na te denken over een goed initiatief in de buurt”, aldus de wethouder.

Initiatiefnemers moeten zelf de organisatie van het initiatief regelen. De gemeente beoordeelt de aanvraag en kan daarna het bedrag toekennen. Vanuit ‘Krimpen ontmoet!’ krijgen deze initiatieven financiële ondersteuning tussen de € 2.500 en € 50.000.


Ga naar krimpenontmoet.nl voor meer informatie over het fonds en het indienen van een idee

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen