donderdag, september 19, 2024

Drie Nieuwerkerkers aangehouden voor felle brand aan Allard Piersonstraat in Rotterdam

De politie zegt drie jongemannen uit Nieuwerkerk aan den IJssel te hebben aangehouden voor de grote brand afgelopen dinsdag aan de Allard Piersonstraat in Rotterdam. Tientallen bewoners moesten hun woning ontvluchten en twee mensen raakten gewond.

Op dinsdag 10 september werd om 04.30 uur melding gemaakt van een woningbrand. Bij aankomst was de brand al fel en uitslaand. Veertig bewoners moesten uit hun woning worden geëvacueerd. Drie van hen moesten met een hoogwerker van hun balkon worden gered. Twee personen werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Al snel kwamen er meerdere signalen dat er een explosie voorafgaand aan de brand werd gehoord. Ook werd een rennende verdachte gezien. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat de portiekdeur is ingetrapt en daarna een explosief bij een voordeur tot ontploffing is gebracht.

Aanhoudingen

De politie startte een groot onderzoek om de dader(s) op te sporen. Donderdag 12 september werd de eerste verdachte van 21 jaar oud aangehouden. De andere twee verdachten van 19 en 20 jaar oud werden vrijdag 13 september aangehouden. Alle drie de mannen zijn woonachtig in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De drie mannen zullen worden verhoord. Ondanks de aanhoudingen vraagt de politie om tips te blijven melden over deze zaak.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen