vrijdag, oktober 18, 2024

Leerling (15) Comenius aangehouden met vuurwapen op school

Een scholier (15) is donderdagochtend aangehouden, nadat tijdens een kluisjescontrole op een school een vuurwapen werd gevonden. Dit heeft de Politie bekendgemaakt. 

Bij een kluisjescontrole worden de kluisjes van leerlingen door agenten gecontroleerd op verboden middelen. Donderdagochtend troffen agenten in een kluisje een vuurwapen aan, waarna de 15-jarige scholier werd aangehouden voor verhoor. Het vuurwapen is in beslag genomen en de politie doet hier verder onderzoek naar.

Algemeen directeur Eric Dekker van het Comenius bevestigt dat het vuurwapen is gevonden bij het Comenius Beroepsonderwijs in Capelle. Het vertelt aan onze redactie te zijn geschrokken van de vondst: “Dit hebben wij niet eerder meegemaakt. Je schrikt dat dit gebeurt. Je wilt tijdens zo’n controle een bevestiging van het gevoel dat je een veilige school hebt. Maar tegelijkertijd wordt er een vuurwapen gevonden. Dat is hartstikke schrikken.”

‘Geen acute dreiging’

Dekker zegt dat de school na de aanhouding de leerlingen, medewerkers en ouders op de hoogte heeft gebracht. Klasgenoten van de aangehouden leerling zijn vrijdagochtend opgevangen om erover te praten. De directeur geeft aan dat het komende tijd ook breder op de school zal worden besproken.

Leerlingen en medewerkers hoeven zich geen zorgen te maken om de veiligheid, zo benadrukt directeur Dekker: “Er is geen acute dreiging in de school. Dit heeft de Politie ook bevestigd.”

Leerling geschorst

Omtrent de betreffende leerling laat Dekker weten dat de leerling is geschorst gedurende het strafrechtelijke onderzoek. Zo zal worden onderzocht of het wapen daadwerkelijk van de leerling is. Zodra de uitkomst daarvan bekend is, kan de school verdere maatregelen nemen. Wel spreekt Dekker duidelijke taal: “Laat ik helder zijn; op deze school is géén ruimte voor personen die er bewust voor kiezen een wapen mee te nemen.”

‘Maatregelen geven resultaat’

Burgemeester Joost Manusama heeft eveneens gereageerd en zegt in een verklaring ‘erg geschrokken’ te zijn. “Kinderen en vuurwapens, dat is een hele slechte combinatie”, aldus Manusama.

Toch geeft Manusama ook aan blij te zijn met de vondst: “Gelukkig heeft de controle ook laten zien dat de maatregelen zoals we die als scholen, politie en gemeente Capelle samen nemen resultaat opleveren. Daarmee zorgen we voor een veilige schoolomgeving voor leerlingen, docenten en ander personeel. Regelmatige kluisjescontrole blijft belangrijk en daarmee gaan de scholen ook door.”

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen