vrijdag, september 27, 2024

Aanmelding geopend voor eerste Krimpense duurzaamheidsprijs

Gemeente Krimpen aan den IJssel reikt dit jaar voor het eerst de Krimpense duurzaamheidsprijs uit. Krimpenaren kunnen tot 10 oktober hun duurzame actie aanmelden. Hiermee maken ze kans op een geldbedrag van duizend euro.

Voor het vierde jaar op rij doet Krimpen aan den IJssel mee aan de Klimaatweek. Van 9 tot en met 17 november organiseert de gemeente samen met Krimpenaren en Krimpense organisaties allerlei leuke activiteiten in het teken van duurzaamheid.

Voor het eerst dit jaar zal de gemeente de duurzaamheidsprijs uitreiken. “We weten dat er veel duurzame acties zijn in Krimpen”, legt wethouder Wubbo Tempel (duurzaamheid) uit. “Graag zetten we die in het zonnetje. Dat werkt hopelijk ook inspirerend voor andere Krimpenaren.”

Duurzame acties

Zowel inwoners, maar ook bedrijven of maatschappelijke organisaties, kunnen meedingen voor de prijs. Heb jij, of hebben jullie een duurzame actie georganiseerd, die in het teken staat van energie, afval, biodiversiteit, natuur, milieu of klimaatadaptatie? Meld deze dan aan om kans te maken op het geldbedrag.

De prijs zal tijdens de Klimaatweek worden uitgereikt door de jury. Die bestaat uit de wethouder Duurzaamheid, onze jonge Klimaatburgemeester en wordt ondersteund door een medewerker van de gemeente. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via krimpenduurzaam.nl/prijs. Acties aanmelden kan tot en met donderdag 10 oktober.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen