donderdag, september 26, 2024

SpaceBuzz strijkt neer voor Krimpense leerlingen: ‘laten ervaren hoe mooi en kwetsbaar onze planeet is’

Dinsdag 24 september waren leerlingen en leerkrachten van IKC Het Mozaïek en basisschool Het Octaaf in de weer met een levensgrote raket. Op uitnodiging van stichting Synerkri mochten groep 7-leerlingen langskomen.

De achttien meter lange raket, de SpaceBuzz, was neergestreken bij Sporthal de Boog. De SpaceBuzz is een prijswinnend educatieprogramma die kinderen meer leert over de Aarde, met een focus op techniek, duurzaamheid en burgerschap.

Het doel van de SpaceBuzz is om kinderen over de hele wereld de inspireren door ze een andere kijk op de wereld te geven en hen te motiveren als ‘ambassadeurs van planeet aarde’. Naast een bezoek aan de raket hebben de kinderen ook een lesprogramma gevolgd.

Het is mede ontwikkeld door Andre Kuipers en geeft de leerlingen een onvergetelijk avontuur. Kuipers: ‘Het liefst zou ik alle kinderen meenemen naar de ruimte. SpaceBuzz is een geweldige manier om hen met eigen ogen te laten ervaren hoe mooi maar ook hoe kwetsbaar onze prachtige planeet aarde is.’

“Al drie jaar lang stonden we op de wachtlijst voor de Spacebuzz die door het hele land reist.En vandaag was het dan eindelijk zover”, aldus cultuurcoach Mariska Scalongne van Synerkri, die initiatiefnemer is geweest om de Spacebuzz naar Krimpen te halen.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen