dinsdag, september 24, 2024

Capelse gemeenteraad stemt in met Sjon Stout als nieuwe wethouder

De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft Sjon Stout benoemd tot wethouder. Dit gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 23 september. Stout neemt hierbij het stokje over van Ans Hartnagel.

Vanwege ziekte moest Hartnagel eerder al haar werkzaamheden als wethouder neerleggen. Tijdelijk nam Jannes van der Heide waar voor haar, maar de ziekte duurde dusdanig lang dat er een opvolger voor het wethouderschap moest komen. Tijdens de raadsvergadering werd Hartnagel verrast met het ereburgerschap voor haar vele jaren inzet in de Capelse politiek.

Leefbaar Capelle maakte begin september bekend Sjon Stout voor te dragen voor het wethouderschap. Tijdens de raadsvergadering gaf de gemeenteraad steun aan deze voordracht. 32 van de 33 aanwezige gemeenteraadsleden stemden gisteravond voor, er was één raadslid tegen.

Sjon Stout (61) is momenteel woonachtig in Ridderkerk en afgestudeerd bouwkundige. Stout heeft lang ervaring in bestuursrollen bij overheden, gemeenten en publieke partijen, waarbij stedenbouw zijn specialiteit is. Ook heeft hij politieke ervaring, zo was hij wethouder Ruimte en Wonen voor Leefbaar Ridderkerk tussen 2011 en 2013.

Het college van burgemeester en wethouder zal komende week de nieuwe portefeuilleverdeling kortsluiten. Sjon Stout krijgt daarbij naar alle waarschijnlijkheid de portefeuilles Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening, aldus de gemeente. Daarnaast wordt hij projectwethouder Omgevingswet en wijkwethouder Schollevaar.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen