zaterdag, september 21, 2024

[VIDEO] Wethouder Zijlstra plaatst brug in Nieuwerkerk, in totaal veertien bruggen vervangen

Donderdag is een nieuwe brug geplaatst bij het Groene Hart Park in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het is één van in totaal veertien bruggen die in Nieuwerkerk aan den IJssel, Moerkapelle en Moordrecht worden vervangen.

Vanwege de levensduur van de bruggen is het merendeel aan vervanging toe. Waar mogelijk worden delen opgeknapt en herbruikt. In juni startte het bedrijf Damsteegt met het project. Eind oktober wordt de laatste brug weer op z’n plek gehesen. De kosten van het project bedragen 635.000 euro.

Artikel gaat verder onder video

Het gaat om dertien voetgangers- en fietsbruggen en één verkeersbrug, die aan het Weideplantsoen. Deze brug was lange tijd gesloten, doordat een gasleiding aan de brug was gevestigd. Alle andere bruggen waren snel vervangen, doordat deze vooraf in de werkplaats waren gemaakt. Hierdoor kostte het per brug maar een week om te vervangen.

Omdat het project bijna ten einde was, was wethouder Wybe Zijlstra aanwezig bij de plaatsing van de brug nabij het Margrietveld. Hij mocht in de kraan plaatsnemen om de brug te laten zakken. Nu deze geplaatst is, kan deze weer vijftig jaar mee.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen