maandag, september 16, 2024

Half jaar gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval op Hoofdweg

De Rotterdammer G., die in juli 2022 een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Hoofdweg in Capelle, moet een half jaar de cel in. Dit oordeelde de rechtbank.

Op de dag van het ongeval dreigde de destijds 18-jarige G. te laat te komen voor een kappersafspraak. Hij stapte in de geleende Jaguar SUV van zijn oom en reed op hoge snelheid naar de kapperszaak. Op de Hoofdweg in Capelle nadert hij de kruising met de Schollevaartse Dreef. Als hij het verkeerslicht in de verte op oranje ziet springen, geeft hij gas bij tot ruim 120 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

Het verkeerslicht staat inmiddels al enkele seconden op rood als G. de kruising oprijdt. Door de hoge snelheid had hij geen mogelijkheid meer om een botsing te voorkomen met een automobilist die vanaf rechts komt. De inzittende daarvan, de 34-jarige Patryk uit Polen, komt ter plekke te overlijden.

Artikel gaat verder onder foto
Foto: Nieuws op Beeld
Celstraf

De rechter rekent G. de gebeurtenissen zwaar aan. “U heeft zich totaal niet bekommerd om de mogelijke gevolgen van uw rijgedrag”, aldus de rechter. De rechtbank gaat mee in de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM): de inmiddels 20-jarige Rotterdammer krijgt twaalf maanden celstraf opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk. Ook krijgt hij een rijverbod van drie jaar. Dat G. zelf psychische problemen heeft opgelopen door het ongeval, is voor de rechtbank onvoldoende reden om geen straf op te leggen.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen