maandag, september 16, 2024

Nieuwe Voedselbank Zuidplas neemt intrek op ‘s-Gravenweg

Officieel vanaf 1 januari 2025, maar ook nu al kunnen inwoners met te weinig geld voor eten, terecht bij de nieuwe lokale voedselbank in Zuidplas. Dinsdag namen de burgemeester en verschillende wethouders alvast een kijkje op de nieuwe locatie.

Nadat de Rotterdamse voedselbank aangaf te stoppen met het verdelen van voedselpakketten in Zuidplas, moest gezocht worden naar een alternatief. Dankzij sponsoren, een subsidie van de gemeente Zuidplas en uiteraard de onmisbare vrijwilligers is Stichting Voedselbank Zuidplas ontstaan, die voedselpakketten kunnen uitdelen aan inwoners die daar recht op hebben.

Voor de nieuwe voedselbank is een locatie gevonden aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. In een boerderij hebben zij hun intrek genomen, nu daar niet meer gewoond mag worden, vanwege de overhangende hoogspanningslijnen. De locatie doet dienst als opslaglocatie, terwijl de uitgifte net als voorheen bij IJsselpoint zal plaatsvinden.

Dankbaar

Dinsdag bezochten de wethouders Schuurman, Zijlstra en Klovert namens het college de nieuwe locatie. Wethouder Jan Willem Schuurman: “We zijn heel dankbaar dat er vanaf januari 2025 een lokale voedselbank is. Heen en weer gaan naar Rotterdam is geen optie. Het is ontzettend belangrijk dat we in Zuidplas de mensen helpen die dat nodig hebben.”

Door de subsidie van de gemeente en diverse sponsoren kon de stichting een elektrische bus en andere noodzakelijke spullen aanschaffen om spullen op te slaan en te kunnen vervoeren. De nieuwe voedselbank heeft een apart bestuur en er zijn nu al een groep mensen die als vrijwilliger helpen.

Meer hulp altijd welkom

Toch geeft voorzitter Ger Redert van de stichting aan dat er altijd vraag is naar extra vrijwilligers en vrienden van de stichting, zodat de voedselbank kan blijven functioneren. Meer informatie over de voedselbank is te vinden op voedselbank-zuidplas.nl. Hier staat alle informatie voor hulpvragers, hulpverleners en mensen die zelf een steentje willen bijdragen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen