maandag, september 16, 2024

Celstraf geëist voor fataal ongeval op Hoofdweg in Capelle: ‘Te laat voor kapper’

Het Openbaar Ministerie (OM) eist gevangenisstraf tegen de 20-jarige G. uit Rotterdam. Twee jaar geleden botste hij op hoge snelheid op een andere auto op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel, met een dodelijk afloop tot gevolg.

Het gaat mis op zaterdag 16 juli 2022. De Rotterdammer, toen nog slechts 18 jaar oud, schoot wakker en besefte dat hij om half twee bij de kapper moest zijn. Hij stapt in een geleende Jaguar van een familielid en haast zich naar zijn afspraak.

Om kwart over één gaat het dan mis op de Hoofdweg. G. reed al 100 kilometer per uur, terwijl 50 km/u de limiet is. Als het verkeerslicht vervolgens op oranje springt, geeft hij gas bij. Uit het politieonderzoek blijkt dat het licht al een aantal seconden op rood staat, als de Rotterdammer met 120 kilometer per uur de kruising oprijdt.

Tegelijkertijd komt er dan al verkeer van rechts. G. kan niet meer reageren en botst frontaal op een andere auto. De inzittende, de 34-jarige Patryk uit Polen, komt ter plekke te overlijden. De Rotterdammer raakt zelf lichtgewond aan zijn rug.

“We missen je heel erg”

De familie van Patryk volgt vanuit Polen de rechtszaak en komen ook aan het woord. Het verlies van hun familielid noemden zij een grote klap. In de rechtszaal richten ze zich aan hem: “We missen je heel erg en dat zullen we altijd doen. We houden van je.”

Al huilend betuigt G. meermaals zijn spijt in de rechtbank, “tegen de nabestaanden, tegen mijn familie, tegen iedereen die dit meemaakt.” Als gevolg van het ongeval heeft G. zelf verschillende problemen. Zo is hij in een depressie beland, heeft hij vertraging opgelopen op school en heeft hij 70.000 euro schuld door de gecrashte Porsche.

Strafeis

De officier van justitie zegt tijdens de strafeis dat er geen sprake is van opzet, maar dat het wel een ernstig feit betreft. Volgens haar is er geen andere mogelijkheid dan een gevangenisstraf. Er wordt een jaar celstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Daarbovenop wil het OM ook dat er een rijontzegging van drie jaar wordt opgelegd.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen