maandag, september 16, 2024

Ans Hartnagel keert niet terug als wethouder in Capelle aan den IJssel, maar blijft wel partijleider

Ans Hartnagel, het boegbeeld van Leefbaar Capelle, keert niet terug in het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Capelle aan den IJssel. Op 12 augustus liep het ziekteverlof af en dus was het voor Ans Hartnagel zaak om aan te geven of zij weer aan het werk kon, of niet. Zij heeft vandaag “met pijn in het hart” het besluit ingediend om niet terug te keren vanwege gezondheidsredenen.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft Ans Hartnagel vandaag hoe zij zich vanaf de oprichting van Leefbaar Capelle heeft ingezet onder het motto: ‘doe maar gewoon en blijf dat gewoon doen voor Capelle’. Dat betekende de stad een stukje leefbaarder maken, aanraakpolitiek een gezicht en een naam gegeven, Capellenaren echt betrekken bij de ontwikkeling van de stad en er ‘gewoon’ voor de Capellenaar zijn. “En hiervoor heb ik mij als lijsttrekker, als gemeenteraadslid en fractievoorzitter en vanaf 2010 als wethouder met volle overtuiging ingezet. En sinds de intrede van Leefbaar Capelle in de gemeenteraad in 2002 hebben vele Capellenaren dit herkend en erkend door op ons te stemmen en ons de grootste partij van Capelle te maken.”

Hartnagel vervolgt: “Helaas heb ik vorig jaar het college van B&W moeten verzoeken mij ziekteverlof te verlenen. Dit in de overtuiging binnen redelijke tijd zodanig hersteld te zijn om het wethouderschap weer op mij te kunnen nemen. Dit mag echter niet zo zijn en moet ik eerlijk zijn tegenover de Capellenaren en tegenover mezelf. Het is mij vooralsnog niet gegeven om mij met de kracht die daarvoor nodig is als wethouder in te zetten voor de Capellenaren. Daarom neem ik met ontzettend veel pijn in het hart ontslag als wethouder met ingang van de dag dat mijn ziekteverlof eindigt. Vooralsnog zal mijn prioriteit liggen bij mijn verdere herstel. Maar u kunt erop rekenen dat ik mij zal blijven inzetten voor Capelle en de Capellenaren.”

Het ziekteverlof van Ans Hartnagel eindigt vandaag en daarmee ook de vervangingsperiode door tijdelijk wethouder Jannes van der Heide. In het college is nu een wethoudersvacature ontstaan. Burgemeester Cor Lamers heeft de fractie van Leefbaar Capelle gevraagd een voordracht voor een nieuwe wethouder te doen. Zodra die er is zal de burgemeester de gemeenteraad voorstellen om begin september een extra raadsvergadering te houden om de nieuwe wethouder te benoemen.

Nog geen vervanger

Benne Kerver, fractievoorzitter van Leefbaar Capelle: “Ten eerste, Ans keert niet terug maar is wel ambitieus en blijft onze partijleider. Wij gaan op zoek naar een vervanger. We vonden het niet gepast om iemand klaar te hebben staan voor het geval dat Ans niet zou kunnen terugkeren per 12 augustus. Jannes van der Heide is ook nog herstellende, dus is geen mogelijkheid.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen