zondag, september 8, 2024

Cees loopt de Vierdaagse: ‘Plaatsjes doen uiterste best om elk jaar weer zo goed en gastvrij over te komen’

De 72-jarige Capellenaar Cees Dortland is bezig met zijn 33e Nijmeegse Vierdaagse. Eerder sprak deze nieuwssite hem al over de voorbereidingen. Nu schrijft hij voor CKZ Vandaag elke dag een verslag van het evenement. Hoe verliep de woensdag?

Woensdagochtend ook weer vroeg op om ons op te maken voor de tweede wandeldag. Deze dag heeft ook wel als bijnaam de ‘roze woensdag’, bijna iedereen heeft dan een roze outfit aan. Dit is wel een beetje te vergelijken met de Gay Pride in Amsterdam en trekt altijd heel veel bezoekers.

Plaatsjes als Averne , Wijchen, Beuningen, Weurt, werden weer aangedaan en zij doen dan ook hun uiterste best om elk jaar weer zo goed en gastvrij over te komen. De plaatsjes maken daar onderling ook een flinke strijd van wat dan ook ten goede komt van de wandelaars.

Een pijnpuntje was toch weer de vele opeenhopingen die niet goed doen aan wandelaars die graag in een lekker tempo willen lopen. Ik denk dat deze nieuwe opzet niet echt gaat slagen daar te veel wandelaars er nu al over klagen zeker de wat mindere lopers.

Het weer zat ook vandaag opnieuw lekker mee. De temperatuur was zo’n 23 graden en een groot deel van de ochtend bewolkt maar wel droog. Bij de eerste stop na 20 kilometer zijn we aan de koffie gegaan met natuurlijk een overheerlijke appelflap, want die zijn in de Vierdaagse erg populair.

We hebben ook weer genoten van diverse bouwwerken en de bijzondere Waalkade die propvol stom met diverse eettenten. En natuurlijk niet te vergeten de roze boog in een van de laatste straatjes in Nijmegen.

Dit was het verslag van de woensdag, op naar de donderdag. Die wordt ook wel ‘witte donderdag’ genoemd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen