zondag, september 8, 2024

Cees loopt de Vierdaagse: ‘dit jaar veel opstoppingen’

De 72-jarige Capellenaar Cees Dortland is bezig met zijn 33e Nijmeegse Vierdaagse. Eerder sprak deze nieuwssite hem al over de voorbereidingen. Nu schrijft hij voor CKZ Vandaag elke dag een verslag van het evenement. Hoe ging het er de eerste dag aan toe?

Dinsdagochtend stond ik vroeg op. Ik wilde die eerste dag vroeg aan de start staan. De 50 kilometer start tussen 4 en 5 uur, de 40 kilometer start tussen half 6 en half 7 en de 30 kilometer start tussen 7 en 8 uur. Dit zijn dus vaste tijden en niet meer zoals de laatste jaren gescheiden met een gladiool of een schoen op je aanmeldformulier. Het werkt beter tegen de spreiding.

De route was weer net als andere jaren langs bekende plaatsen als Bemmel, Lent, Elst en Oosterhout. Echt heel mooi allemaal. In combinatie met de temperatuur en de stevige bries was het heel aangenaam wandelweer. In tegenstelling tot andere jaren waren er nu heel veel opstoppingen. Door de toename van het aantal wandelaars en toeschouwers wordt dit steeds meer een probleem, je wordt dan flink in je tempo geremd. Nu kan ik gelukkig wel wat variatie in tempo aan, maar veel van de lopers hebben daar toch moeite mee.

Drie pauzes scheidde mij slechts van vertrek tot binnenkomst. Zoals ook elk jaar ging er met de start weer het nodige fout. Zo word je polsbandje bij vertrek gescand. Zoals bij meer mensen hoorde ik geen piepje tijdens het scannen. Deze scan is tegelijk de verbinding tussen de Vierdaagse app waarin de lopers op de route te volgen zijn, dus dat werkte bij mij vandaag dus niet. Ook de beste IT-specialiste en de ontwerpers van de app krijgen het niet voor elkaar. De hoop is er dat het morgen wel gaat lukken.

Studenten stonden natuurlijk ook weer langs de route in alle vroegte, ze waren nog aan het feesten van de avond er voor. Al met al toch weer een enerverende dag met bijzondere ontmoetingen met iemand die gaande we de route met ons mee liep. Diegene bleek later een oude RVS collega geweest te zijn. Hoe mooi kan toeval zijn.

Op naar mijn volgende verslag van de tweede wandeling.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen