vrijdag, juli 12, 2024

Drie tieners aangehouden voor overval op Primera

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de gewapende overval op een Primera-winkel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Op zaterdag 15 juni kwamen drie overvallers in regenpakken de Primera bij winkelcentrum Dorrestein binnengelopen. Onder bedreiging van wapens werd geld geëist van de winkeleigenaar.

De eigenaar gaf zich niet zomaar gewonnen en er ontstond een worsteling met de overvallers. Hierdoor sloeg het drietal op de vlucht zonder iets te hebben buitgemaakt.

Vluchtauto

De drie overvallers waren op de vlucht geslagen met een auto. Dit voertuig werd op maandag 17 juni teruggevonden op een parkeerplaats in Gouda. Na sporenonderzoek op het voertuig, buurtonderzoek en het bekijken van camerabeelden kregen agenten zicht op de vermoedelijke daders.

De verdachten, drie jongens van 16, 17 en 18 jaar oud, zijn op donderdag 20 en dinsdag 25 juni van bed gelicht in woningen in Gouda.

Ook verdacht van inbraak

Bij doorzoeking van de woningen werden ook spullen aangetroffen die waren buitgemaakt tijdens een inbraak in Gouda. Ook de vluchtauto die bij de Primera-overval werd gebruikt, was bij die inbraak weggenomen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen