vrijdag, juli 12, 2024

Voor de 25e keer het Duits-Nederlandse trimhockey toernooi bij HCC

Dit weekend wordt voor de 25e keer het Duits-Nederlandse trimhockey toernooi bij Hockey Club Capelle (HCC) gehouden onder de naam Deutsch-Niederländische Freundschaftsturnier, kortweg DFNT.

Twaalf teams uit Duitsland en Nederland spelen tijdens het toernooi in Capelle aan den IJssel niet alleen om de eer, maar juist ook om elkaar te ontmoeten.

Gabrielle van Doorn en Uschi Schmitz, respectievelijk van de Nederlandse- en Duitste Hockeybond, wilden in 1997 een vriendschappelijk Duits-Nederlands hockeytoernooi opzetten voor (gemengde) trimhockeyteams. En dat is meer dan geslaagd: het DNFT, wat ooit begon als een klein, eenmalig vriendschapstoernooi, viert in 2024 zijn 25e editie.

Dit evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een compleet weekend. De teams komen op vrijdagavond aan en ontmoeten elkaar bij een BBQ met een drankje. Op zaterdag en zondag worden de wedstrijden gespeeld, en op zaterdagavond is er een gezamenlijk diner gevolgd door een feestavond waar alles draait om de dansvloer.

“Wat dit toernooi zo bijzonder maakt, is de sportieve en vriendschappelijke sfeer, de leuke wedstrijden en het plezier dat altijd op de voorgrond staat. Dit jaar vieren we de 25e editie. We zijn dan ook extra trots dat HCC voor de derde keer gastheer mag zijn van dit toernooi”, vertelt Ton Geise namens de organisatie aan deze nieuwssite.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Blij te lezen van dit verbroederende sportfestijn! Eenvoudig genieten zonder gedoe heeft geen nieuwswaarde…!??
    Fijn dat HCC, hockey club Capelle dit ooit startte én mensen in beweging hield!
    Chapeau!

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen