dinsdag, juli 16, 2024

Politie onderzoekt woninginbraken in Nieuwerkerk aan den IJssel

De Politie onderzoekt twee nachtelijke woninginbraken van afgelopen weekend in Nieuwerkerk aan den IJssel. De wijkagenten roepen via social media mensen op die getuige waren of camerabeelden hebben, om contact op te nemen.

De inbraken vonden plaats tijdens de nachten van zaterdag 15 en zondag 16 juni. Op 15 juni werd rond 01.00 uur geprobeerd in te breken aan het begin van Parallelweg-Zuid. Op 16 juni slaagden inbrekers er helaas wel in om de woning in te komen. Dit gebeurde tussen 02.40 en 02.55 uur op de Groenendijk.

Getuigenoproep

De Politie doet nader onderzoek naar de inbraken. De wijkagenten hopen dat er mensen zijn die bruikbare informatie hebben voor de recherche: “Als u getuige bent of u heeft bruikbare camerabeelden, dan horen wij het graag.”

Tips doorgeven aan de Politie kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844). Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of telefonisch (0800-7000).

Stijgende lijn

In openbare data van de Politie is te zien dat sinds 2012 het aantal woninginbraken sterk teruggedrongen in de gemeente Zuidplas. In de corona-jaren daalde dit nog sterker, voornamelijk doordat de meeste mensen thuis werkten.

Het is te zien dat er dit jaar weer vaker ongenode gasten over de vloer komen in Zuidplas. Van januari tot en met mei van dit jaar zijn er 36 geregistreerde woninginbraken bekend bij de Politie. Vergeleken met de eerste vijf maanden van voorgaande jaren, is dit het hoogste aantal sinds 2020.

Bron: Politie

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen