vrijdag, juli 12, 2024

[VIDEO] ACZ verovert meermaals goud op NK Synchrobeat en Vrije combinatie

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni werden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen Vrije combinatie en Synchrobeat gehouden. Het Capelse ACZ was aanwezig en wist weer een groot aantal gouden medailles te veroveren.

Afgelopen periode hebben de synchroonzwemsters van ACZ tijdens meerdere wedstrijden getoond dat zij in verschillende leeftijdsgroepen en zwemcategorieën weten te domineren. Het was daarom afwachten of de dames ook stand wisten te houden tijdens het NK in Den Haag.

Artikel gaat verder onder video

ACZ deed met verschillende wedstrijden tijdens het NK mee. Er zijn verschillende leeftijdsklassen en categorieën als solo, duet en groep. Beurtelings komen de deelnemers naar het bad en geven hun uitvoering ten overstaan van de jury en het publiek. Direct volgt een oordeel, gebaseerd op onder andere de uitvoering en moeilijkheidsgraad.

Hoewel de concurrentie het spannend maakte, waren de zwemsters van ACZ dominant. In meerdere categorieën mochten de synchroonzwemsters hun plek op het podium claimen. De hoogste trede van het podium waren bij zowel de figurenwedstrijd Age1 (1/m 12 jaar) als Age2 (12-15 jaar) voor ACZ. Bij de uitvoeringen waren de hoogste treden van de solo Age1, Age2, duet Age1, groep Age1 en Age2, en ook de vrije combinatie was voor de senioren van ACZ.

Artikel gaat verder onder foto
De zwemsters geven hun opvoering ten overstaan van de jury

Daarnaast behaalde een ACZ-zwemster ook goud met een duo voor een zogeheten startgemeenschap. Dit is een team bestaande uit deelnemers van meerdere verenigingen, wat ontstaan uit zwemmen bij het opleidingscentrum van de KNZB.

Met in totaal negen keer goud op het NK was ACZ wederom succesvol. “We zijn met z’n allen heel trots”, geeft trainster Sylvia  als reactie op de verdiensten. Op de vraag waaraan de club dit te danken heeft, vertelt trainster Sylvia dat het ligt aan de vele trainingsuren die de meiden maken. “We kunnen best veel trainen elke week. Ook hebben we een hele pool aan trainsters en vrijwilligers die veel tijd beschikbaar stellen. Dan kan je veel meer aandacht geven.”

Succes op NK Lange baan

ACZ was gedurende het weekend niet alleen actief bij het NK in Den Haag, maar ook bij het NK Lange baan in Amersfoort. Twaalf zwemmers deden daar mee aan de individuele starts en estafette. Mare Schallenberg wist in totaal vijf podiumplaatsen te behalen én zwom snel genoeg om zich te kwalificeren voor het Europees Jeugd Kampioenschap.


Zwemmen bij ACZ

Hoewel ACZ zich al sterk toont bij vele wedstrijden, zijn nieuwe zwemmers en zwemsters altijd welkom. Dit kan zowel bij het synchroonzwemmen, maar ook bij één van de andere afdeling. Er is zwemmen op verschillende niveaus, recreatief en ook verschillende leeftijdsgroepen. Ga voor meer informatie naar de website acz-capelle.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen