vrijdag, juli 12, 2024

Lokale nieuwsmedia gaan samen onder één naam: CKZ Vandaag

Drie lokale nieuwsmedia gaan vanaf nu samen verder onder één naam: CKZ Vandaag. De redacties van Dagblad Vandaag (Capelle Vandaag, Krimpen Vandaag en Zuidplas Vandaag), Radio Capelle en de Lokale Omroep Krimpen hebben besloten om de krachten te bundelen.

Het nieuwe nieuwsmerk komt er omdat in heel Nederland de lokale omroepen opgaan in streekomroepen. In onze regio moeten de omroepen uit de gemeente Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas één omroep vormen. Voorlopig gebeurt dat alleen online, want Radio Capelle en de Lokale Omroep Krimpen (LOK) blijven zelfstandig uitzenden.

Als één redactie versterken we het fundament van de lokale journalistiek. Het geeft ons meer slagkracht om nieuws en ontwikkelingen te brengen over uw gemeente, wijk, buurt en regio.

“Als je kijkt naar het enthousiasme van de CKZ redactie samen met de professionele ervaring, dan gaan ze veel inwoners bereiken met het nieuws”, zeggen de voorzitters Henk Tiesma van Radio Capelle en Anthon Timm van de LOK.

Ook Jeffrey Jacobs reageert namens Dagblad Vandaag positief op de nieuwe samenwerking. “We kijken er enorm naar uit om vanuit de nieuwe uitgebreide redactie nog meer nieuws te brengen.”

Eén nieuwswebsite

Op de nieuwe website vinden inwoners uit de drie gemeenten vanaf nu het nieuws dat onder hen speelt en voor hen belangrijk is. Naast het nieuws, houden we inwoners ook op de hoogte van de lokale sport en evenementen. Dat doen we door middel van audio, artikelen en video’s.

Nieuwstips zijn altijd welkom. Die kunnen lezers mailen naar redactie@ckzvandaag.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen