woensdag, juli 24, 2024

Kinderbuurtcoaches geven gastlessen op scholen over de gevaren van vapen, de e-sigaretten

Kinderen helpen om slimme keuzes te maken en hen bewust te maken van risico’s. Met die gedachte gaat een aantal buurtcoaches van Welzijn Capelle naar Capelse scholen om de kinderen te wijzen op de gevaren van vapen, de e-sigaretten. Het gebeurt  in de week van 24 – 28 juni aan 14 groepen 8 op maar liefst 9 Capelse basisscholen.

Vanuit verschillende scholes kwam het verzoek om naar de scholen te komen voor voorlichting hierover. Wat doen de coaches? “In de lessen leggen we uit wat het verschil is tussen vapen en gewone sigaretten. Kinderen leren over de verslavende werking van vapen en hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen. De industrie richt zich vaak op jongeren met kleurrijke verpakkingen en zoete smaken, waardoor het aantrekkelijk lijkt. Omdat het naar fruit, smaakt, denken kinderen vaak dat het niet zo erg is”, zegt Josca, Kinderbuurtcoach van Welzijn Capelle.

Met deze gastlessen hoopt Gertjan Kinderbuurtcoach van Welzijn Capelle, kinderen te helpen om slimme keuzes te maken en hen bewust maken van de risico’s van vapen. Voor meer informatie over deze gastlessen kun je mailen naar: kinderbuurtcoaches@welzijncapelle.nu.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen