woensdag, juli 24, 2024

Gemeente op zoek naar naam vijfde dorp

Nu er groen licht is voor de ontwikkeling van het vijfde dorp, ook bekend als het ‘Middengebied’, gaat de gemeente op zoek naar een naam voor het nieuwe dorp. Mensen mogen middels een prijsvraag hun idee delen.

Temidden van de vier dorpen van Zuidplas zal een compleet nieuw dorp verrijzen met zo’n achtduizend woningen. Na maanden van overleg, bezwaren, kritiek en aanpassen werd afgelopen maand door de gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Middengebied.

Prijsvraag nieuwe naam

Nu de komst van het nieuwe dorp toch echt in zicht is, zoekt de gemeente een naam voor het nieuwe dorp. Iedereen die dat wil kan een naam insturen, waarmee ook een prijs is te winnen. Daarbij doet het college van burgemeester en wethouders een beroep op ieders creativiteit.

“Ik vind het ontzettend leuk dat we dit samen met onze huidige en misschien ook wel nieuwe inwoners kunnen doen. Ik ben vooral erg benieuwd naar de verhalen achter de namen die worden ingestuurd”, aldus burgemeester Weber. Wethouder Jan Willem Schuurman vult aan: “Er zit een heleboel historie in dit bijzondere gebied. Het zou leuk zijn als we dat terug zien in de naam.”

Regels

Er zijn een aantal regels waar de naam aan moet voldoen. Zo moet deze makkelijk zijn uit te spreken en niet te verwarren met bestaande steden, dorpen of wijken. Een commissie controleert of de inzendingen aan deze regels voldoen en zal uiteindelijk met een top 3 komen. Inzenden kan gedurende de maand juni via zuidplas.nl/prijsvraag.

Iedereen die in Zuidplas woont of werkt mag na de zomervakantie stemmen op zijn favoriet in de top drie. In het najaar zal de nieuwe naam bekend worden gemaakt.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen