vrijdag, juli 12, 2024

Park Hitland bestaat 50 jaar: burgemeesters onthullen nieuwe informatieborden

Park Hitland bestaat 50 jaar. Op 29 mei werd met genodigden hierbij stilgestaan, maar ook zijn er meerdere activiteiten voor alle gebruikers. 

Eind 1971 nam gemeente Capelle een motie aan om het “Hitlandbos” te ontwikkelen en in 1973 sloot de voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel zich hierbij aan. Het plan werd op 29 mei 1974 door de provincie Zuid-Holland goedgekeurd.

Nu vijftig jaar later is Park Hitland een plek voor recreatie, rust en sport voor de vele bezoekers uit beide gemeenten.

Onthulling informatieborden

Op 29 mei kwam een groep genodigden samen voor de aftrap van het jubileum. Burgemeester Han Weber van Zuidplas en burgemeester Cor Lamers van Capelle mochten gezamenlijk twee nieuwe informatieborden onthullen. Hierop wordt getoond welke vogels er in het gebied te zien zijn.

Beide burgervaders benadrukten de pracht van het gebied. Weber noemde het gebied “UNESCO-werelderfgoed waardig”. Lamers vult aan en noemt het zelf “opvallend onopvallend”. Het speelde daarbij in op het belang tussen de rust, maar ook de recreatieve en educatieve rol van het gebied.

En omtrent het bord had burgemeester Lamers nog wel een aanvulling: “Er mist er namelijk nog één: de geluksvogel. Die staat symbool voor de inwoners van Capelle aan den IJssel en Zuidplas, die in dit gebied mogen vertoeven.”

Activiteiten

Vanwege het jubileum zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Ga voor een overzicht van alle activiteiten naar parkhitland.nl/jubileum-hitland.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen