vrijdag, juli 12, 2024

Werkzaamheden A12 starten komend weekend: ‘Maand vol hinder’

Zondag 2 juni start Rijkswaterstaat met werkzaamheden aan de A12. Hierdoor zal de snelweg tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn bij Utrecht een maand lang volledig of gedeeltelijk afgesloten zijn. Weggebruikers moeten rekening houden met grote verkeershinder en een langere reistijd.

De werkzaamheden vinden plaats omdat het asfalt de einde van z’n levensduur heeft bereikt. Er zal zogeheten ‘stil’ asfalt worden aangelegd. Daarnaast zal ook ander onderhoud worden gepleegd, zoals aan viaducten en vangrails. “Zo gaat de A12 straks weer jaren mee”, aldus Rijkswaterstaat.

Gedeeltelijke of volledige stremmingen

Tijdens de werkzaamheden is de A12 vier weekenden (7-10, 14 -17, 21-24 juni, en 28 juni-1 juli) dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. De A12 blijft in deze weekenden wel open van oprit Gouda tot afrit Reeuwijk.

Daarnaast vinden er tien nachtafsluitingen plaats. Op elf doordeweekse dagen zijn twee van de vier rijstroken niet beschikbaar. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 90 km/h.

‘Maand vol hinder’

Rijkswaterstaat zelf noemt het ‘een maand vol hinder voor automobilisten die deze weg gebruiken’. Doordat er bij de werkzaamheden geen knooppunten zijn, zijn de omleidingsroutes lang. Rijkswaterstaat verwacht dat er lange files zullen ontstaan tot wel een uur extra reistijd. Het advies aan weggebruikers is om – als het mogelijk is – tijdens de werkzaamheden geen gebruik te maken van de A12, thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen