vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente sluit financiële jaar positief af

De jaarrekening van de gemeente Krimpen aan den IJssel over 2023 laat een positief resultaat zien van € 6,7 miljoen. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt. Het is het derde jaar op rij met een overschot.

Het is het eerste volledig jaar van het huidige college van burgemeester en wethouders (B&W). “We hebben een goed jaar achter de rug. Veel van de doelstellingen voor deze
bestuursperiode zijn al gerealiseerd”, aldus wethouder Wubbo Tempel (financiën).

Wethouder Tempel vervolgt: “En we hebben ook nog een aantal financiële meevallers gehad. Een goede basis om de moeilijke financiële tijden die nu aanbreken, tegemoet te treden.”

Goede basis

Volgens de gemeente is het overschot welkom, vanwege een onzekere toekomst op financieel vlak. Volgens plannen van het demissionaire kabinet zal er vanaf 2026 minder geld gaan naar gemeenten. Ook met het nieuwe aanstaande kabinet lijkt daar vooralsnog geen verandering in te komen.

Veel gemeenten verwachten vanaf 2026 structurele tekorten te krijgen op hun jaarlijkse begrotingen. Het college zal aan de slag moeten met deze opgave. “De komende jaren verwachten wij een financieel moeilijkere tijd met oplopende tekorten. In de Kadernota 2025-2028 doen we voorstellen voor een verbetering van de financiële toekomst van de gemeente”, aldus de gemeente.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen