vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente gaat wijken in met ‘Voel je Fit Tour’

De gemeente gaat de wijken in met de ‘Voel je Fit Tour’. Capellenaren kunnen hier een gezondheidscheck laten doen, advies krijgen over voeding en bewegen, en tips krijgen om stress te verminderen. Komende maanden gaat de tour langs vijf verschillende locaties.

Bij de ‘Voel je Fit Tour’ zijn verschillende lokale organisaties en bedrijven te vinden. Denk daarbij aan Sportief Capelle, Stichting Welzijn Capelle en BENU Apotheken. Hier kunnen mensen terecht voor tips en hulpvragen. Ook kunnen inwoners een gezondheidscheck laten doen.

Op het ‘beweegplein’ kunnen bezoekers verschillende manieren van bewegen uitproberen en verschillende soorten voeding proeven. Er is een kookdemonstratie en ook aan de Capelse kinderen is gedacht: voor hen zijn er leuke activiteiten te doen.

Bezoekers worden ook gevraagd naar hun mening over een gezond leven. Wat vinden mensen lastig en wat kan de gemeente doen? Geef je mening op de ‘Voel je Fit Tour’ en ontvang als bedankje een gratis waterfles.

Gezonder leven

Wethouder Marc Wilson (Volksgezondheid en preventie) over de ‘Voel je Fit tour’: “Gezond leven is niet altijd makkelijk. Door kleine aanpassingen te doen kan een gezond leven makkelijker worden.”

Zelf geeft de wethouder ook wat voorbeelden hoe je gezonder kan leven: “Pak de fiets in plaats van de auto. Of maak eens wat vaker een korte wandeling. Een gezond en fit leven is echt niet alleen maar groente eten. Het gaat om de juiste balans vinden. Beginnen met kleine stappen is het makkelijkst, je hoeft niet alles in een keer te veranderen.”

Waar en wanneer?

De ‘Voel je Fit tour’ komt langs op verschillende adressen. Het is op woensdagmiddagen van 12.00 tot 16.00 uur. Hieronder staat een overzicht van de data en locaties:

29 mei | Schenkel, Bongerd (op het grasveld, bij Pameijer)
12 juni | Middelwatering, Reigerlaan (plein tussen Eye College en Aquapelle)
10 juli | Schollevaar, Pier Panderplein (Picassopassage)
28 augustus | Schollevaar, Louvre (op het grasveld bij KinderLab Schollevaar)
18 september | Oostgaarde, plein voor Winkelcentrum De Terp (op het plein bij Rasa Sayan en Irodin Grieks)

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen