vrijdag, juli 12, 2024

Brand in nieuwbouwwoningen op bouwterrein

Maandag is aan het begin van de middag brand uitgebroken in het dak van nieuwe woningen op een bouwterrein aan de Uilenhof. De hulpdiensten hebben groots opgeschaald.

De brandweer heeft laten weten dat de brand is ontstaan in zonnepanelen op het dak van drie woningen die in aanbouw zijn. Omdat een dergelijke brand lastig te blussen is, werd opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ voor extra eenheden. Ook worden eenheden afgewisseld in verband met de warmte.

Samen met een installateur zijn zonnepanelen losgemaakt en verwijderd. De brandweer is druk bezig met blussen. De bluswerkzaamheden zullen naar verwachting nog tot laat in de middag duren. Er is niemand gewond geraakt.

Geen gevaarlijke concentraties

De rookontwikkeling bij de brand was fors, maar wordt inmiddels al minder. Er zijn metingen in de omgeving verricht. Zo staat er onder andere een school in de buurt, maar deze heeft geen last van de rook. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen gevaarlijke concentraties gemeten, maar de brand is wel goed te ruiken.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen