woensdag, juli 24, 2024

Agenten lossen schot bij aanhouding Capellenaren en Rotterdammer op A16

De Politie heeft vannacht twee Capellenaren en een Rotterdammer aangehouden op de A16. Daarbij waren agenten genoodzaakt om hun wapens te trekken én een waarschuwingsschot te lossen.

De Politie laat weten dat er online een filmpje verscheen. Op de beelden ervan waren messen en vuurwapens te zien. Ook was er volgens de Politie in datzelfde een voertuig te zien, waarna deze in het politiesysteem werd gezet.

Rond half een ’s nachts signaleerde een camera op de A16 de bewuste auto, waarop agenten erachteraan gingen. De auto werd aan de kant gezet voor controle. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van de wapens, trokken agenten hun wapens.

Waarschuwingsschot

Omdat de inzittenden niet meewerkten, loste een agent een waarschuwingsschot, zo heeft de Politie bekendgemaakt. Hierna kon de auto doorzocht worden en werd een mes aangetroffen. Vuurwapens werden niet gevonden.

Het mes is in beslag genomen en de drie mannen werden aangehouden. Het ging om twee Capellenaren van 21 jaar oud en een Rotterdammer van 22 jaar oud. Na verhoor zijn de drie mannen weer heengezonden. De recherche doet verder onderzoek naar het filmpje en de mogelijke betrokkenheid van het drietal.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen