donderdag, juli 18, 2024

Werkzaamheden Stadsplein stilgevallen door overschrijding budget: “forse tegenvaller”

De herontwikkeling van het Stadsplein is duurder dan verwacht. Er is maar liefst €800.000,- extra nodig. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt. Inmiddels liggen de werkzaamheden stil.

Volgens de gemeente zijn er extra kosten door gestegen prijzen en loonkosten. Ook bleken er extra werkzaamheden nodig voor het gekozen ontwerp en de aanleg van energievoorziening voor de markt en evenementen.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Impressiebeeld van het nieuwe Stadsplein

Momenteel is de eerste fase van de werkzaamheden afgerond. Dit betekent dat de riolering onder het plein is aangepast, kabels en leidingen zijn gelegd en dat de strook van de terrassen klaar is.

Volgens de gemeente is er €800.000,- nodig om het project alsnog af te ronden. Doordat er geen bestellingen meer gedaan konden worden, zijn de werkzaamheden stil komen te liggen.

Wethouder Jannes van der Heide (Stadsontwikkeling) baalt van de budgetoverschrijding. “Je weet dat bij dit soort grote projecten het gevaar bestaat dat de ramingen en de daadwerkelijke kosten nogal eens kunnen verschillen. Maar dit verschil is een forse tegenvaller,” zegt Van der Heide.

Goedkeuring nodig van gemeenteraad

De gemeenteraad moet goedkeuring geven aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) om extra geld beschikbaar te stellen. De raad zal op 27 mei hierover een beslissing nemen. Als de gemeenteraad groen licht geeft, kunnen de werkzaamheden in september weer worden hervat.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen