woensdag, juli 24, 2024

Vrijwilligers gezocht voor bestrijden berenklauw en onderhoud vlindertuin in Schollebos

Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel (SNC) is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij onderhoud in het Schollebos. Er wordt gezocht naar mensen die willen helpen bij het bestrijden van de Reuzenberenklauw en het onderhoud aan de Vlindertuin.

Op zaterdag 4 mei wil de stichting op een aantal plaatsen in het Schollebos de woekerende Berenklauw te lijf gaan. De planten worden afgestoken en afgemaaid. Op zaterdag 11 mei wordt onderhoud gepleegd aan de Vlindertuin. De stichting wil dan braam, haagwinde (“piespotjes”) en riet verwijderen. Na afloop wordt nog een drankje gedronken bij het Pannenkoekenhuis.

Vrijwilligers gezocht

Vele handjes maakt licht werk, zo luidt het gezegde. Ook bij deze klusjes wordt de hulp van vrijwilligers enorm gewaardeerd. Mensen die mee willen helpen, worden gevraagd te mailen naar john@natuurvriendencapelle.nl.

Op beide zaterdagen wordt verzameld bij het Pannenkoekenhuis (Bermweg 133) en vertrekt de groep om 13.00 uur. Voor het bestrijden van de berenklauw wordt sterk geadviseerd een lange broek en bovenkleding met lange mouwen te dragen. Draag ook stevige schoenen en tuinhandschoenen.

Bij slecht weer gaat het niet door. Dan zal de stichting uiterlijk een uur van tevoren een mail sturen naar de aangemelde vrijwilligers.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen