vrijdag, juli 12, 2024

Bevrijdingsconcerten in St. Paulus’ Bekeringkerk en Van Cappellenhuis

Op zondag 5 mei zijn er maar liefst twee bevrijdingsconcerten in Capelle aan den IJssel. Orkest Musical Souvenir zal optreden in de St. Paulus’ Bekeringkerk en in het Van Cappellenhuis kunnen mensen luisteren naar het Maas Marimba Trio.

Zondagavond 5 mei zal het Capelse orkest Musical Souvenir onder leiding van dirigent Bram Soentjens hun traditionele bevrijdingsconcert geven in de St. Paulus’ Bekeringkerk (Merellaan 352). De avond zal worden geopend door burgemeester Cor Lamers.

Musical Souvenir laat muziek horen vanuit verschillende belevingen van het begrip vrijheid met als thema Engeland. Het belooft een mooi concert te worden met onder andere filmmuziek van James Bond, Harry Potter, Dartmoor en Robin Hood. De muziek van de typisch Engelse musical Oliver van Charles Dickens mag natuurlijk niet ontbreken, evenals het indrukwekkende Nimrod. Als afsluiting zal de klassieker We’ll Meet Again gespeeld worden. Ook dit jaar zullen er gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid.

Toegang tot het bevrijdingsconcert van Musical Souvenir is gratis. Bezoekers zijn welkom vanaf 18.30 uur. Het concert zal starten om 19.00 uur.

Maas Marimba Trio

In het Van Cappellenhuis zal zondagmiddag eveneens een bevrijdingsconcert worden georganiseerd. Georgi Tsenov (vibrafoon en marimba), Peter Bamsberg (marimba, vibrafoon) en Wim van Herk (piano) vormen samen het Maas Marimba Trio.

Het programma beslaat een breed repertoire uit diverse stijlen als Klassiek, Zuid-Amerikaans, Jazz,met componisten als Bach, Milhaud, Chick Corea, Piazzolla. Solo, duo en trio vormen de ingrediëntenwaarmee het programma over het voetlicht wordt gebracht in een ongedwongen sfeer.

Het bevrijdingsconcert in het Van Cappellenhuis start om 15.00 uur en duurt ongeveer tot 16.30 uur. Kaarten zijn €18,- en beschikbaar via vancappellenhuis.nl. Er is een gereduceerd tarief voor jongeren (€9,-; tot en met 25 jaar) en Vrienden van de Van Cappellenstichting (€15,-).

Het Maas-Marimba-Trio (Foto: PR)

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen