vrijdag, juli 12, 2024

Welke Capellenaar groeit de langste zonnebloem? Doe mee met de zonnebloemwedstrijd

Welke Capellenaar weet de grootste zonnebloem te kweken? Duurzaam Capelle organiseert een zonnebloemwedstrijd om daar achter te komen. De winnaars ontvangen een leuke fleurige prijs.

Op maandag 22 april was het Nationale Zaaidag. Reden voor Duurzaam Capelle om een leuke wedstrijd te organiseren: de zonnebloemwedstrijd. Zonnebloemen trekken in de zomer bijen, vlinders en hommels aan voor de nectar. Zodra de zaden (zonnebloempitten) rijpen, dan komen vogels op de bloem af. Ook kan je zelf de zaden gebruiken in het bereiden van gerechten.

Meedoen aan de wedstrijd

Meedoen is niet ingewikkeld. Koop zonnebloemzaadjes of haal tot eind mei een zakje met zonnebloemzaadjes op bij het Energieloket (Amnestyplein 3). Kweek zaadjes op tot een bloeiende zonnebloem. Tips hiervoor kun je vinden op de website van Duurzaam Capelle.

Zaai de zaadjes voor eind mei. Zorg voor de bloem, zodat deze de hoogste wordt. Het gaat uiteindelijk om de lengte van de steel. Als er meerdere mensen met dezelfde lengte zijn, dan wordt gekeken naar de diameter.

Stuur voor 6 september 2024 een foto of filmpje van jouw bloeiende zonnebloem onder vermelding van ‘zonnebloemwedstrijd’ naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl. Laat daarbij duidelijk met een meetlint zien hoe hoog de zonnebloem is. Zet in de e-mail ook jouw naam, adres en telefoonnummer. Duurzaam Capelle komt in de week van 9 tot en met 13 september 2024 langs bij de top 3 voor een officiële meting van de hoogste zonnebloem. De winnaars ontvangen een biologisch bloembollenpakket.


Ga voor meer informatie over de wedstrijd en de voorwaarden naar duurzaamcapelle.nl/zonnebloemwedstrijd

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen