woensdag, juli 24, 2024

[VIDEO] Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Schollevaar

Woensdagochtend is in het Kinderlab in Schollevaar een nieuw Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Hier kunnen mensen terecht voor hulp bij het regelen van overheidszaken op de computer.

Alles wordt digitaler en ook met zaken bij de gemeente of overheid moet dat steeds vaker via het internet. Uiteraard is dit voor de één makkelijker dan voor de ander, maar daarom is er ook hulp beschikbaar.

Artikel gaat verder onder video

In Capelle kunnen inwoners terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Deze zit al in de bibliotheek aan het Stadsplein en vanaf vandaag ook in het Kinderlab Schollevaar (Louvre 1). Afhankelijk van het succes van de nieuwe IDO, zullen de andere wijken in Capelle in de toekomst mogelijk ook een locatie krijgen.

‘We zijn er voor alle vragen rondom de digitale overheid’

“Een IDO-punt staat voor ‘Informatiepunt Digitale Overheid’. We zijn er voor alle vragen rondom de digitale overheid”, zo legt directeur Dionne Dinkhuijsen van de bibliotheek uit. “Dat gaat over je DigiD, je aanvraag voor je DigiD, maar ook voor het vinden van de weg bij de gemeente voor een subsidie of toeslag. Dan kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid en dan helpen we je verder.”

Directeur Dinkhuijsen vervolgt over het belang van een hulppunt: “We merken dat er veel vragen zijn, dat er veel mensen moeite hebben met de digitale wereld en met hun DigiD.” Ook als de bibliotheek niet verder kan helpen, is hulp nooit ver weg. Dan zijn er verschillende instanties als bijvoorbeeld Welzijn Capelle waarnaar kan worden doorverwezen.

Feestelijke opening

Woensdagochtend werd de nieuwe IDO-locatie feestelijk geopend. Dionne Dinkhuijsen en wethouder Westerdijk namen kort het woord en dankten ook iedereen voor het mogelijk maken. Samen onthulden ze het informatiebord dat mensen moet wijzen op de nieuwe locatie.


Meer weten over Informatiepunt Digitale Overheid en de openingstijden van de verschillende locaties? Ga dan naar www.bibliotheekaandenijssel.nl/digitale-overheid

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen