vrijdag, juli 12, 2024

Roemeense oplichtersbende door list aangehouden

Dinsdagochtend heeft de Politie drie Roemenen aangehouden, die worden verdacht van oplichting. Het drietal werd in Capelle aan den IJssel aangehouden, nadat ze door middel van een list daarheen waren gelokt door het slachtoffer.

Het verhaal begint op 28 maart als een man uit Ridderkerk op de snelweg bij zijn woonplaats rijdt. Hij ziet iemand hevig zwaaiend op de vluchtstrook staan en stopt om hulp te verlenen.

De man bij de auto vertelt dat hij is bestolen en vraagt om geld om verder te kunnen. Als bewijs dat hij het geld zal terugbetalen, geeft hij de Ridderkerker een iPhone en sieraden. Het slachtoffer pint daarop een geldbedrag om de zogenaamde pechvogel te helpen.

Opgelicht

Eenmaal thuis krijgt het slachtoffer in de gaten dat de sieraden nep zijn en de iPhone blijkt van diefstal afkomstig. Hij besluit een val op te zetten om de oplichter te lokken. Hij belt hem op met het verhaal dat de sieraden, die hij als borg gaf, waren gestolen en dus weg zijn.

De oplichter hapt toe en denkt het slachtoffer nog eens op te kunnen lichten. Hij eist vierduizend euro schadevergoeding voor de ‘gestolen’ sieraden. Er wordt een afspraak gemaakt om dinsdagochtend af te spreken bij een horecazaak aan de Hoofdweg in Capelle.

Arrestaties

’s Ochtends arriveert de oplichter samen met twee anderen. Ze treffen echter niet het slachtoffer, maar meerdere agenten. De oplichter, een 41-jarige Roemeen, wordt aangehouden voor oplichting buiten heterdaad.

In de auto vonden agenten meer nepgoud en gestolen telefoons. De twee andere inzittenden, een Roemeen van 20 en Roemeense vrouw van 42, werden aangehouden voor heling. Het drietal zit vast voor verder verhoor en onderzoek.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen