vrijdag, juli 12, 2024

Update | Omstander grijpt in als nepagenten auto klemrijden en ruiten inslaan

Donderdag is een automobilist klemgereden door een auto. De mannen van het voertuig zouden zich hebben uitgegeven als agenten, maar sloegen op de vlucht toen omstanders zich ermee bemoeiden. De Politie onderzoekt wat er zich heeft afgespeeld.

Rond 17.45 uur werd op het Hermitage in de wijk Schollevaar een auto klemgereden. Uit het voorste voertuig zouden twee mannen zijn gestapt die riepen dat ze van de Politie waren en vervolgens de ramen insloegen van de geblokkeerde auto.

Een omstander vertrouwde het niet en begon zich ermee te bemoeien. Hierop sloegen de twee mannen op de vlucht, terwijl ze hun auto met draaiende motor achterlieten. Hierna reed ook het slachtoffer weg.

Zoektocht

Meerdere politie-eenheden gingen op de melding af. Ook de politiehelikopter heeft geruime tijd boven de wijk gecirkeld. De Politie heeft in de omgeving gezocht naar de mannen, maar heeft ze niet meer aangetroffen. Hun auto is in beslag genomen.

De automobilist van het klemgereden voertuig werd even later op de Boomberg, in de wijk Oostgaarde aangetroffen. In zijn woning werden contant geld, vermoedelijk harddrugs en een nepvuurwapen aangetroffen, waarna de man en een eveneens aanwezige vrouw werden aangehouden. Het gaat om een 24-jarige Capellenaar en 24-jarige Rotterdamse.

‘Geen echte agenten’

De Politie doet onderzoek naar wat er zich exact heeft afgespeeld. Een woordvoerder van de Politie laat weten dat de drie mannen voor zover bekend geen echte agenten zijn geweest.

Mensen die meer informatie hebben, kunnen dit doorgeven aan de Politie via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website en via 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen