woensdag, juli 24, 2024

Visdraad opzettelijk gespannen over ruiterpad Schollebos: “strafbaar en levensgevaarlijk”

Het is oppassen in het Schollebos na een gevaarlijke vondst. Maandag 1 april werd namelijk visdraad aangetroffen dat over het ruiterpad was gespannen. De Politie vraagt mensen om begrip voor elkaar op te brengen en vraagt mensen die meer weten om tips door te geven.

Maandagmiddag was een ruiter over het ruiterpad aan het rijden toen die opmerkte dat er visdraad over het pad was gespannen. De ruiter maakte er melding van bij de Politie, die nu een onderzoek is gestart.

De Politie gaat uit van opzet en benadrukt dat de actie zowel strafbaar als levensgevaarlijk is: “Paarden kunnen zich hier ernstig aan verwonden met mogelijk de dood tot gevolg.” Mensen die mogelijk iets hebben gezien of op een andere wijze meer informatie hebben, worden gevraagd dit te delen via 0900-8844.

Begrip

Naast de getuigenoproep vraagt de Politie ook voor wederzijds begrip: “Er heerst vaak veel onbegrip tussen honden-, paardeneigenaren en overige bosgebruikers”, aldus het bericht. “Ga eens met elkaar in gesprek. We willen met zijn allen veilig van het bos gebruik kunnen maken, met en zonder dieren.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen