vrijdag, juli 12, 2024

Capels Bewoners Belang splitst zich op in twee eenmansfracties

Marita Pengel en Martin van Gent gaan beiden verder als eenmansfracties in de gemeenteraad. Dit is officieel gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 25 maart.

In 2022 behaalde de partij Capels Bewoners Belang (CBB) twee zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Zowel Marita Pengel als Martin van Gent kwamen namens de partij in de gemeenteraad.

Nog geen twee maanden na de verkiezingen bleek er onvrede te zijn tussen Van Gent en Pengel. De ruzie bleek een definitieve wig te hebben gedreven. Ze hadden geen contact meer met elkaar en ook in de gemeenteraad gingen ze niet meer naast elkaar zitten.

Beide raadsleden wilden niet meer met elkaar verder, maar ze wilden beiden niet wijken van CBB: zowel Pengel als Van Gent wilden (zonder elkaar) verder onder de naam Capels Bewoners Belang.

Burgemeester hakt knoop door

De burgemeester heeft zich uiteindelijk als voorzitter van de raad gebogen over de zaak. Hij heeft het voorstel gemaakt dat Marita Pengel haar partij voort mag zetten onder de naam ‘Capels Bewoners Belang’ en Martin van Gent onder de naam ‘fractie Van Gent’ totdat hij een naamswijziging doorgeeft. De gemeenteraad is hier maandag mee akkoord gegaan. Pengel en Van Gent waren zelf niet aanwezig tijdens deze raadsvergadering.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen