vrijdag, juli 12, 2024

[VIDEO] Minister Hugo de Jonge brengt werkbezoek aan Capelle-Schollevaar: “Als Capelle dat goed doet, kunnen we daarvan leren”

Dinsdag 19 maart bracht demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) samen met ambtenaren van zijn ministerie een werkbezoek aan Capelle aan den IJssel. Samen met wethouder Jannes van der Heide (Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening) liepen ze rond in de wijk Schollevaar.

Het artikel gaat verder onder de video

Het werkbezoek was in het kader van het programma ‘Mooi Nederland’. Dit programma vanuit de overheid helpt gemeenten bij hun stadsontwikkeling, waarbij ook een balans wordt gezocht tussen woningbouw, voorzieningen, maar ook groen en recreatie.

Schollevaar

Het bezoek aan de wijk Schollevaar is bewust gekozen. De wijk stamt uit de jaren ’70 en ’80, zoals vele andere wijken in Nederland, zo legt de minister uit. “Toen hadden we ook een hele grote woningnood in Nederland. Toen zijn er keuzes gemaakt waar je nu van zou zeggen: ‘hmm, zouden we die nu nog een keer hebben gemaakt?'”, vertelt minister De Jonge.

De Jonge vervolgt: “Waar Capelle heel bewust mee bezig is, is samen met bewoners kijken: welke keuzes kunnen we nú maken om de wijk mooier te maken. Als Capelle dat goed doet, kunnen we daarvan leren. Ook voor de rest van Nederland.”

Waardevol bezoek

Ook voor de gemeente is het bezoek waardevol. Wethouder Van der Heide legt uit waarom: “Capelle heeft een enorme opgave de komende jaren, zeker in de wijk waar nu zijn. Het is allemaal tegelijkertijd gebouwd. Wij zijn enorm benieuwd naar die opgave en die handreiking (red.: van het programma) helpt ons daarbij.”

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen