vrijdag, juli 12, 2024

Evenement CaPassion dit jaar op 30 maart

Dit jaar wordt voor de derde keer op rij in Capelle aan den IJssel ‘CaPassion’ georganiseerd. Vanuit drie startpunten dragen gelovigen een kruis naar het Stadsplein, waarmee wordt stilgestaan bij het lijden van Jezus.

CaPassion is inmiddels een traditie geworden in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan het Paasfeest wordt tijdens het evenement stilgestaan bij de laatste dagen van Jezus Christus, terwijl tijdens Pasen zelf de wederopstanding wordt gevierd.

Op 30 maart vindt voor de derde keer CaPassion plaats in de gemeente. Vanuit drie startlocaties lopen deelnemers met een kruis naar het Stadsplein. Daar worden de drie kruizen samengevoegd. Vervolgens is er een kort samenzijn, afsluitend met een kop koffie of thee. Iedereen die dat wil, mag een briefje op het kruis plakken met een gebed of bericht.

Aanvang wandelingen en programma Stadsplein

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de wandelingen met een kruis. Het is ook mogelijk om alleen bij het samenzijn op het Stadsplein aanwezig te zijn. De viering op het Stadsplein begint om 12.00 uur.

Voor mensen die willen meelopen. De startlocaties zijn bij de Apotheek aan de Puccinistraat 166 (wijk ‘s-Gravenland), de Ontmoetingskerk aan de Zevensprong 4 (wijk Schollevaar), en de Molukse Bethelkerk aan de Banda Neira 40 (wijk Oostgaarde). Verzamelen gebeurt vanaf 11.15 uur en het vertrek om 11.30 uur. Let op: Bij de Ontmoetingskerk is het vertrek iets eerder, namelijk om 11.15 uur.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen