vrijdag, juli 12, 2024

Politie houdt nieuwe verdachte aan in onderzoek naar reeks geweldsincidenten

De Politie heeft maandagmiddag 4 maart een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de reeks geweldsincidenten in Rotterdam, Den Haag en Capelle aan den IJssel. Hij is de veertiende verdachte die wordt aangehouden in dit onderzoek.

Sinds begin dit jaar zijn er verschillende geweldsincidenten in Capelle aan den IJssel, Den Haag en Rotterdam. Zo zijn er meerdere explosies, maar ook beschietingen en een poging tot ontvoering. De Politie gaat uit van een verband tussen de incidenten in de verschillende steden.

In Capelle aan den IJssel is een woning aan de Ravelstraat in de wijk ‘s-Gravenland tot drie keer toe doelwit geweest. Driemaal werden er explosieven achterlaten bij de woning. Dit veroorzaakte schade aan meerdere woningen in de buurt. De bewuste woning is gesloten door de burgemeester en de Politie mag preventief fouilleren.

Artikel gaat verder onder foto
Bij de woning aan de Ravelstraat is een krater zichtbaar van een explosie
Aanhouding

De Politie laat weten maandagmiddag een nieuwe aanhouding te hebben verricht. In de Rotterdamse wijk Charlois werd een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Volgens de Politie zou hij betrokken zijn geweest bij verschillende incidenten in Capelle, maar ook in de Rotterdamse wijken Prinsenland en Crooswijk.

De jonge Rotterdammer zit in beperkingen. Hij mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. De Politie doet vooralsnog geen verdere mededelingen over de aanhouding en de exacte verdenkingen.

Veertiende verdachte

De 24-jarige Rotterdammer is de veertiende verdachte die wordt aangehouden voor deze reeks geweldsincidenten, zo laat de Politie weten. Het onderzoek gaat onverminderd door.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen