vrijdag, juli 12, 2024

Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 februari in het Isala Theater

Het verhaal van Anne Frank, haar dagboek en het achterhuis zijn wereldberoemd. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. De voorstelling is op 20 februari te zien in het Isala Theater.

Door de oorlog besluiten Otto en Edith Frank in 1942 om samen met hun dochters Margot en Anne onder te duiken in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht in Amsterdam. Later voegen ook de familie Van Pels en tandarts Fritz Pfeffer zich bij hen. Twee jaar lang verblijven ze in het achterhuis, tot ze op 4 augustus 1944 worden ontdekt en gedeporteerd.

De voorstelling ‘Je, Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in deze twee jaren en blijft trouw aan de feiten zoals beschreven in het dagboek. De opvoering toont de moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momenten van hoop. Centraal staat het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboekverhalen. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Kaarten

De voorstelling is op dinsdag 20 februari en begint om 20.15 uur. Ga voor tickets naar isalatheater.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen