woensdag, juli 24, 2024

Deelnemende clubs U13 CUP bekend

De twaalf verenigingen die meedoen aan de U13 CUP dit jaar zijn bekend. De organisatie bij CVV Zwervers heeft de namen bekendgemaakt. Ook wordt er nog gezocht naar gastgezinnen.

Op 19 en 20 mei zal de dertigste editie van de U13 CUP plaatsvinden. Al sinds 1993 organiseert CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel dit grote internationale toernooi voor voetballertjes van onder de dertien jaar. Ieder jaar doen welbekende clubs uit binnen- en buitenland mee.

Ook tijdens deze jubileumeditie zullen bekende clubs naar onze gemeente komen om deel te nemen. De clubs die meedoen zijn: Feyenoord, Club Brugge (België), Paris Saint Germain (Frankrijk), Borussia Dortmund (Duitsland), Wolverhampton Wanderers FC (Engeland), Atletico Madrid (Spanje), AFC Ajax, KRC Genk (België), FC Kopenhagen (Denemarken), Chrystal Palace FC (Engeland), AZ Alkmaar en uiteraard doet CVV Zwervers zelf ook mee. Het belooft wederom een sportief en spannend toernooi te worden.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Klik op afbeelding om te vergroten
Gastgezinnen gezocht

Met de jubileumeditie in het vooruitzicht hangen er ook donkere wolken boven het toernooi. Vorige luidde de Capelse voetbalclub nog de noodklok vanwege de gestegen kosten.

Om de kosten te drukken, zoekt de club nog naar gastgezinnen om onderdak te willen geven. “Gelukkig hebben we drie clubs bereid gevonden waarvan de spelers bij gastgezinnen willen verblijven in plaats van in een hotel.  Dat scheelt de club ongeveer € 2.500 per team. Dat zijn allemaal clubs met Nederlandstalige spelers (Club Brugge, KRC Genk en AZ Alkmaar). We zijn nu op zoek naar circa 27 gastgezinnen die minimaal twee spelers één nacht onderdak willen geven”, aldus de Zwervers.

Interesse om onderdak te bieden? Ga voor meer informatie naar cvvzwervers.nl

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen