woensdag, juli 24, 2024

CVV luidt noodklok over voortbestaan U13 CUP: ‘hoofdsponsor is enige oplossing’

Terwijl CVV Zwervers druk bezig is met de organisatie van het komende editie van de U13 CUP, luiden ze tegelijkertijd de noodklok vanwege het voortbestaan van het bekende internationale jeugdtoernooi. “De enige oplossing is dat we voor de komende edities van het toernooi een hoofdsponsor vinden die het toernooi omarmt.”

Al sinds 1993 bestaat de U13 CUP. Het is hét grote internationale toernooi voor voetballertjes van onder de dertien jaar. Dit jaar wordt de dertigste editie van het toernooi georganiseerd. Deelnemers als Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, FC Kopenhagen, KRC Genk, Club Brugge, Wolverhampton Wanderers, Feyenoord, Ajax en AZ zijn op 19 en 20 mei 2024 van de partij tijdens deze jubileumeditie.

Noodklok

Hoewel dit jaar een jubileum is, heerst er geen feeststemming bij de organisatie. De kosten zijn dusdanig gestegen dat het voortbestaan van de U13 CUP onzeker wordt. De club luidt daarom de noodklok.

De club heeft al sponsoren, donateurs en krijgt ook subsidie van de gemeente, maar de gestegen kosten dreigt een financiële strop voor het toernooi te worden. “Voor het eerst in de historie dreigen we af te stevenen op een negatief toernooiresultaat”, aldus Ger Jacobs, voorzitter van CVV Zwervers.

Ger vervolgt: “Er zijn verder weinig knoppen om aan te draaien. De prijzen van de toegangskaarten voor het toernooi willen we niet verder verhogen, net zo min als de prijzen van de horeca. We hebben verder alle overige kosten goed onder de loep genomen, maar ook daar is niets meer te bezuinigen.”

Hoofdsponsor gezocht

Voor het voortbestaan van het welbekende internationale jeugdtoernooi zoekt de club nu naar een hoofdsponsor die de U13 CUP omarmt. “In onze ogen is dat de enige oplossing om de toekomst van de U13 CUP te waarborgen.”

Bedrijven of organisaties die interesse hebben, kunnen contact opnemen met de club. Ook hebben de Zwervers de oren geopend voor andere tips of suggesties.


Ga voor contact met CVV Zwervers naar cvvzwervers.nl of stuur een mail naar info@cvvzwervers.nl

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen