woensdag, juli 24, 2024

Cijfers spreidingswet bekendgemaakt: zoveel opvangplekken moet Capelle hebben

Met de komst van de spreidingswet worden gemeenten voortaan verplicht een bepaalde hoeveelheid opvangplekken voor asielzoekers te regelen. Alle gemeenten gezamenlijk moeten voor het einde van het jaar 96.000 opvangplekken hebben gerealiseerd. Dit blijkt uit gepubliceerde cijfers in de Staatscourant.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een verdeling gemaakt met cijfers per provincie en gemeente. De aantallen zijn indicatief en daarom nog niet definitief. De provincie Zuid-Holland moet volgens de huidige verdeling in totaal 19.776 opvangplekken realiseren.

Capelle moet meer asielzoekers opvangen

In Capelle aan den IJssel zouden er aan het einde van het jaar 344 opvangplekken moeten zijn, waarvan 29 voor alleenstaande minderjarigen. Momenteel huisvest de gemeente dertig asielzoekers, waarvan de opvanglocatie al wordt uitgebreid tot honderd personen. De Gemeente Capelle aan den IJssel moet daarom dit jaar nog plek zien te bieden voor nog eens 250 asielzoekers.


Wat is de spreidingswet

De spreidingswet is een nieuwe wet en heeft de bedoeling om een eerlijke verdeling van asielzoekers te maken over heel Nederland. Daardoor wordt de last verlicht voor gemeenten die altijd plek maken, terwijl gemeenten die weigeren om asielzoekers op te nemen, hiertoe kunnen worden verplichten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen