woensdag, juli 24, 2024

Noodfonds Energie voor huishoudens met hoge energierekening

In 2024 kunnen huishoudens waarvan het inkomen laag is, maar de energierekening hoog, aanspraak doen op het tijdelijk Noodfonds Energie. Energieleveranciers en de Rijksoverheid hebben gezamenlijk € 60 miljoen gestopt in dit fonds.

Het fonds werd in 2023 opgezet toen de energieprijzen enorm stegen. Zo’n 50.000 huishoudens deden toen een beroep op het fonds en in totaal werd € 43,7 miljoen uitgekeerd.

Lodewijk Asscher, vertegenwoordiger van het noodfonds, zegt dat de behoefte dit jaar opnieuw groot is: “De stress van energie-armoede raakt veel mensen. Wij willen met het Noodfonds mensen meer financiële ademruimte bieden.”

Hoe werkt het

Het noodfonds ondersteunt bij goedkeuring zes maanden lang een deel van de rekeningen voor gas, elektriciteit en warmte. De energieleverancier verlaagt dan gedurende die periode de rekening.

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen. Zo moet het bruto-inkomen voor alleenstaanden bijvoorbeeld lager zijn dan €3.200,- en voor samenwonenden €4.480,-. De energiekosten moeten daarnaast hoger zijn dan 8-10% van het maandelijks bruto-inkomen.

Aanvraag doen

Een aanvraag doen kan tot en met 31 maart 2024. Een aanvraag doe je online met DigiD via www.noodfondsenergie.nl waar ook alle verdere informatie staat.

In Capelle aan den IJssel kan je ook terecht bij één van de wijkwinkels voor hulp bij de aanvraag. Hier kan je ook terecht van andere vragen of hulp bij financiële zaken.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen